Оферти Чужбина Почивки Гърция - почивки Почивка на остров Закинтос

Почивка на остров Закинтос

{hide_in_full_view}
Личен
590 лв
Държава: Гърция
Дестинация: Закинтос
Продължителност: дни
Дата на заминаване: 1.6-29.09.2013
{/hide_in_full_view}
Личен
590 лв
Фирма: Велбург
Адрес: бул. Христо Ботев 34
Телефон: 029531183
Сайт:
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Държава: Гърция
Дестинация: Закинтос
Транспорт: Личен
Продължителност: дни
Дата на заминаване: 1.6-29.09.2013
Галерия:
Островът е именуван на Закинтос, син на легендарния аркадийски вожд Дардан. Имената, завършващи на -тос и подобните са с премикенски или пелагийски произход. Омир споменава острова, като посочва, че е залесен с гори. След това той е бил завладян от Аркесиос, потомък на царя на Кефалония Кефалис, баща на Лаертос и дядо на Одисей. Закинтос е бил включен в царството на Одисей, който е участвал с дванадесет кораба в Троянската война. След завръщането му по зова на мистериите, от които двадесет са били от Закинтос, закинтци въстанали и островът се отделил от Царството на Одисей. С времето, в традициите на епохата, на Закинтос се създала нова държава с форма на управление демокрация. По време на Персийската война Закинтос останал неутрален, а в Пелопонеската война участвал като съюзник на Атина. Закинтос бил покорен от Македония при Александър Македонски и по-късно от римляните, при които притежавал определена самостоятелност. Според местните предания християнството е било донесено на острова от Мария Магдалена през 34 г., когато корабът, с който тя е пътувала за Рим, спрял за малко край Закинтос.

Местоположение: Гърция

Транспорт: Автобус, Ферибот

Нощувки: 8

Изхранване: 2 закуски и 6 полупансиона

Ценa: от 590 лв/на човек в двойна стая/

 

Програма


СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ДЕЛФИ - КИЛИНИ - остров ЗАКИНТОС -
ПАТРА - ВОЛОС - СОФИЯ
9 дни - 8 нощувки/включено посещение на Аквапарк/


1 ден - Отпътуване (от София в 7.00 ч) от площад " Александър Невски " по маршрут София -Солун - Делфи / 663 км. / . Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
2 ден - Закуска. Разглеждане на най-големия оракулски Аполонов храм, чиито останки се намират в живописната котловина на планината Парнас. Делфи достига своя разцвет през VI век пр. н.е. като главен религиозен център на елините. От руините на театъра, стадиона, както и на мраморния храм-ротонда, обграден отвсякъде с колони, съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Отпътуване за Антирио и преминаване на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра /. Преминване с ферибот, от пристанище Килини, на остров Закинтос. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ден - Закуска. Туристическа обиколка на град Закинтос - столицата на острова: площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, прекрасните сгради на площад „ Соломос „ - отразяващи типичната атмосфера. Възможност за посещение на Византийския музей / по желание /, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова / и Венецианската крепост. Свободно време за снимки и фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден - Закуска. Свободен ден за плаж, релаксация и разходка. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Закуска. Свободно време за плаж или еднодневна екскурзия на остров Закинтос/срещу допълнително заплащане/ - хълмът Бохали за кратка фото пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос; пътуване по източния бряг на острова и посещение на селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се види неповторимата красота на „Сините пещери" и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Спирка на залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който изпъкват на фона на отвесни бели скали. Посещение на Василикос - шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето... Впечатлява Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Завръщане в хотела към 17.00. Вечеря. Нощувка.
6 ден - Закуска. Свободен ден. Любителите не екстремните преживявания могат да направят безплатно посещение на „Аквапарк", с безплатен трасфер в двете посоки, а за почитателите на просторните пясъчни плажове - още един незабравим ден. Вечеря. Нощувка.
7 ден - Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административен център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо природно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк. Тя приютява рядка порода диви коне. Пещерата Дрогарати е с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика. Тук през лятото се изнасят множество концерти. Другата пещера Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана. Вечеря. Нощувка.
8 ден - Закуска. Отпътуване от остров Закинтос. Пристигане в Патра - третия по големина град в Гърция, който е разположен на брега на Йонийско море. Разглеждане на най-големия православен катедрален храм „Св. Апостол Андрей Първозвани„. След кратка почивка преминаване с ферибот на залива на Патра, възможност за снимки на величествения мост. Заминаване към Волос - столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината "Пилио". Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористи склонове и зелени долини. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка по красивите крайбрежни улици. Нощувка.

9 ден - Закуска.Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Настаняването е хотел от веригата Xenos group hotels 3*/ http://www.xenos-hotels.gr//

 

Пакетната цена включва:

- 6 нощувки на о-в Закинтос на база полупансион,

- 1 нощувка със закуска в Делфи,

- 1 нощувка със закуска в района на Волос,

- такски за моста Рио - Антирио,

- фериботни такси и билети Патра - Антирио,

- фериботни такси и билети Килини - Закинтос - Килини,

- панорамна обиколка на град Закинтос,

- посещение на Аквапарк с включени трансфери,

- транспорт с луксозен автобус,

- медицинска застрховка,

- водач на групата.

 

 

 

Пакетната цена не включва:

- обиколка на острова/5-ти ден/- 24 евро/минимум 20 участници/,

- входна такса за Делфи - 9 евро

- целодневен круиз до остров Кефалоня - 40 евро

- доплащане за All inclusive за целия престой на остров Закинтос - 120 лв. на човек

 

Дати:

01.06 - 09.06/ 6НВ+2ВВ- 590 лв - свободни места

08.06 - 16.06/ 6НВ+2ВВ- 590 лв - свободни места

15.06 - 23.06/ 6НВ+2ВВ- 590 лв - свободни места

22.06 - 30.06/ 6НВ+2ВВ- 590 лв - свободни места

29.06 - 07.07/ 6НВ+2ВВ- 620 лв - свободни места


06.07 - 14.07/ 6НВ+2ВВ- 620 лв - свободни места

13.07 - 21.07/ 6НВ+2ВВ- 620 лв - свободни места

20.07 - 28.07/ 6НВ+2ВВ- 740 лв - свободни места

27.07 - 04.08/ 6НВ+2ВВ- 740 лв - свободни места

24.08 - 01.09/ 6НВ+2ВВ- 620 лв - свободни места

31.08 - 08.09/ 6НВ+2ВВ- 620 лв - свободни места

07.09 - 15.09/ 6НВ+2ВВ- 620 лв - свободни места

14.09 - 22.09/ 6НВ+2ВВ- 600 лв - свободни места

21.09 - 29.09/ 6НВ+2ВВ- 590 лв - свободни места

Програма:

Допълнителна информация и цени:

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук