Всички Новини България ще бъде домакин на световен рекорд на Гинес с гайди

България ще бъде домакин на световен рекорд на Гинес с гайди

Изкуството да живееш - 16 май, НДКСъздателят на фондацията "Изкуството да живееш" Шри Шри Рави Шанкар идва в България, за да постави нов световен рекорд с 333 гайди, които ще прозвучат на 16 май в зала 1 на НДК, от 19:00ч..

Това ще бъде единадесетия Световен рекорд на Гинес за фондацията, която до момента има регистрирани най-различни световни рекорди, сред които: 1 200 души изпълняващи танца мохиниятам; 1 094 души, които свирят на ситари; 2 100 участници в танц Бхангра; най-големият музикален хор със 121 440 души.

"Изкуството да живееш" - йога, мъдрост, музика, медитация - е събитие, предназначено за всеки, който търси практически средства за справяне със стреса и вдъхновение за щастлив живот въпреки трудностите в днешния шеметно забързан свят.

Приходите от събитието ще се използват за социалните проекти на фондацията "Детство без агресия" и "Свобода зад решетките".

Фондация "Изкуството да живееш" беше организатор и на прословутото хоро от 2 000 души на Олимпийския стадион в Берлин, което се прочу и покрай участието на гласовитата Елица Тодорова. Грандиозното хоро представи страната ни на Световния фестивал на културата, който се състоя на 2 и 3 юли 2011 година по случай 30 годишнината на Международна фондация "Изкуството да живееш".

Шри Шри Рави Шанкар е сред най-уважаваните хуманитарни дейци на нашето време. Още от ранна детска възраст той често е намиран в състояние на медитация и нерядко казва на своите връстници, че хората по целия свят го чакат да ги посети. Днес Шри Шри посещава над 50 страни всяка година и вдъхновява хората да живеят щастлив и пълноценен живот. Шри Шри Рави Шанкар е харизматичен оратор, който омайва публиката с дълбоката си докосваща сърцето мъдрост, умело съчетана с лекота и хумор. Списание Forbes го определя като един от петте най-влиятелни хора в Индия.

 

Срещнете човека, който променя света!

16 май, 19:00 часа, зала 1 на НДК

Билети на касите на НДК, магазини Office1 и M-tel и онлайн на www.ticketstream.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук