Всички Новини Туризмът с добри резултати въпреки кризата

Туризмът с добри резултати въпреки кризата

Туризмът с добри резултати въпреки кризатаТази година беше поредната в кризата, от която българският туризъм излиза с добри резултати и самочувствие въпреки глобалните проблеми. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на снощната церемония за връчване на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за 2011-а.

И през 2011-а имаме приблизително с 4.5% повишаване на туристите и на приходите до края на октомври. Не са много браншовете, които за последните три години могат да съобщят такива цифри, подчерта Трайков.
Лаская се от мисълта, че институцията, която ръководя и която представлява държавния ангажимент в сектора, не пречеше, а помагаше за развитието му, когато бе възможно, заяви министърът, цитиран то пресцентъра на ресорното му ведомство.

Реализирахме три много силни рекламни кампании на главните ни пазари - Русия, Германия, Великобритания. Направихме кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Имаме и нов портал www.bulgariatravel.org с версии на девет езика, в който туристите могат да преоткрият България. Имаме с 4 млн. лв. повече средства в бюджета за туристически маркетинг и реклама за следващата година в сравнение с 2011-а, каза още Трайков и допълни, че всичко това доказва как държавата успява да даде своя принос за развитието на бранша, когато го приоритизира.

Трайков връчи наградата на асоциацията за морски четиризвезден хотел на „Реджина Мария СПА". Отличията за екокомплекс на хотел „Шерба" и за комплексен мениджър в туризма бяха връчени от зам.-министър Маринов.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук