Всички Новини Румъния - новата туристическа дестинация за развеждащи се

Румъния - новата туристическа дестинация за развеждащи се

Румъния - новата туристическа дестинация за развеждащи сеДокато България все още залага на класическите форми на туризъм, Румъния откри нова туристическа ниша, която е атрактивна за все повече туристи и особено за италианците. Страната привлича с евтините цени на... разводите.

Сигурно си спомняте прословутата комедия "Развод по италиански" от 1961 година с Марчело Мастрояни. В нея се разказва за един богат сицилианец, който иска да се ожени повторно, но не може да се разведе, защото по онова време разводите в католическа Италия са забранени.

Е, днес разводите в Италия са разрешени, но толкова скъпи, че някои предпочитат да търсят други неконвенционални методи на живот без половинката си. Отскоро те имат още една възможност - екскурзия до братска Румъния. Мнозина италианци се възползват от евтините адвокатски услуги в Румъния, а италиански агенции вече набират желаещи чрез нови туристически пакети в интернет.
Според изчисленията на правни сдружения през последните години близо 8000 италиански семейни двойки са се развели в чужбина. Една трета от тях са предпочели Румъния. Тенденцията е нарастваща. Според експерти една от най-бедните страни в ЕС жъне успехи в бракоразводния бранш, защото подбива цените на доскоро предпочитаната от развеждащите се европейци Великобритания.

Цената на един развод в Румъния, включително адвокатски разходи, е между 1500 и 1700 евро. Това поне твърдят румънски и италиански медии. Тази сума обаче не е окончателна. Туристическият пакет от бракоразводни услуги, предлаган от агенциите, включва самолетни билети и временен жилищен адрес. С други думи развеждащата се семейна двойка плаща общо между 3000 до 3500 евро, което е половината от сумата, давана в Италия за тази цел.

Румъния държи обаче и още един коз. Бракоразводните дела в Италия се точат с години. В Румъния всичко се свежда до максимално шест месеца. Наред със столицата Букурещ от новия вид туризъм печели и западнорумънският град Арад. Повече от половината разводи на чужденци там са на италиански двойки. Причината е, че в никоя друга румънска община процедурата по развода не е толкова бърза. Така Арад е на път да се превърне в европейското Елдорадо на разводите.

Източник: Дойче веле / actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук