Всички Новини Пускат екзотични почивки за семейства с бебета

Пускат екзотични почивки за семейства с бебета

Пускат екзотични почивки за семейства с бебетаЗа първи път у нас се предлагат почивки на далечни екзотични дестинации за семейства с бебета, при които децата почиват и развиват уменията си самостоятелно и независимо от своите родители.

Офертите за страни като азиатските Индонезия, Тайланд и Малайзия са от френската компания Club Med, която наскоро обяви, че влиза на българския пазар.

Веригата е позната по света, освен като автор на идеята за all inclusive, и като "специалистът на семейните почивки". С тази слава компанията се сдобива, заради програмите за бебета, деца и младежи, които въвежда в курортите си преди повече от 40 години. Целта им е да предоставят пълноценен отдих, както на родителите, така и на децата на възраст от 4 месеца до 17 години. Този новаторски модел на грижа и дейности за децата по време на почивката става отличителна черта на Club Med, която се запазва и до днес.

"Мини клубовете" се разделят на 5 вида според възрастта на децата, за които са предназначени: за бебета от 4 до 23 месеца; за 2 и 3 годишни деца; за деца на възраст от 4 до 10 години; за тийнейджъри от 11 до 17 години.

За различните възрастови групи са предвидени подходящи забавления, игри, симулации, обучения, екскурзии, над 60 вида спорт - тенис, катерене, колоездене, карате, стрелба с лък, водна аеробика, водни ски, гмуркане, уиндсърфинг и т.н . Най-малките развиват сетивата си черз занимателни игри. Има специални програми като "децата в кухнята", където се учат основни техники за готвене, "децата във фермата" за откриване света на животните и растенията по забавен начин, програми с певци, разказвачи на приказки, актьори, дейности за опознаване на местната култура. За тийнейджърите (11-17 години) е разработена специална програма "Обиколи света", която включва специална зона за артистични занимания, кино, театър, танци, туризъм, нощен живот.

Характерно за "мини клубовете" е, че хората, които гледат децата, са със съответната квалификация и опит и задължително говорят по няколко езика. Във всеки курорт има стаи за хранене на бебета, оборудвани с всички необходими продукти (плодове, млека, зърнени закуски) и уреди за приготвяне на бебешка храна (микровълнова печка, нагревател за бебешки бутилки, миксер). В повечето ресторанти във веригата пък е обособена кухня, където отделно се готви храната за децата, различна според възрастта им.

"Детските кътове в Клуб Мед са като мини детски градини", споделя бащата на 6-годишно момченце, инж. Димитър Белелиев. Семейството му наскоро се върна от почивка в курорт на веригата в Египет. "Децата учат езици, участват в образователни театрални постановки и игри, спортуват, забавляват се. Хубавото е, че и те прекарват пълноценно времето си, и родителите са спокойни, че са в добри ръце", разказва българинът.

Club Med е френска туристическа компания с над 60-годишна история. Специфично за нея е, че сама изгражда и управлява ваканционните си селища. Притежава 80 луксозни летни и зимни курорта в 35 страни на 5 континента. Във всички свои комплекси има клубове за деца. Първият "мини клуб" създава през 1967г. като с това веригата става пионер в концепцията за грижа и дейности, насочени към децата.

През 2010 г. броят на семействата, които са почивали във веригата, се е увеличил с 13 000.

 

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук