Всички Новини Електрозахранването на Южното Черноморие е гарантирано

Електрозахранването на Южното Черноморие е гарантирано

Електрозахранването на Южното Черноморие е гарантираноТова лято няма да има никакъв проблем с доставката на електроенергия за Слънчев бряг, увери председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Работи се интензивно по новата подстанция в района на Слънчев бряг - "Хелиос", която трябва да бъде завършена скоро и в близките месеци ще бъде въведена в експлоатация.

Така ще се осигури снабдяването на електроенергия за Южното Черноморие, където миналото лято имаше много аварии на електропроводи на НЕК, категоричен е Семерджиев.

В разгара на летния сезон миналата година Слънчев бряг остана без ток и част от туристите се прибраха разочаровани от курорта. Сривове в електрозахранването имаше по цялото Черноморие.

Неотдавна стана ясно и, че е формиран кризисен щаб към ЕВН, който да реагира бързо и адекватно на непредвидени ситуации през летния сезон.

В инвестиционната програма на ЕВН за тази година се предвижда изграждането на нови подстанции в Лозенец, Елените и Поморие, с цел оптимизиране натоварването на електропроводите.

 

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук