Всички Новини Гърция, Турция и Кипър са предпочитани дестинации сред варненци за Гергьовден

Гърция, Турция и Кипър са предпочитани дестинации сред варненци за Гергьовден

Гърция, Турция и Кипър са предпочитани дестинации сред варненци за ГергьовденГърция, Турция и Кипър са най-предпочитаните за празниците дестинации сред варненци, съобщиха за радио "Фокус" - Варна представители на туристически фирми в града.

И тази година не малко варненци са избрали да прекарат Гергьовден в чужбина, като за това благоприятства и фактът, че след това са и два почивни дни.

Традиционно и тази година най-предпочитаната дестинация си остава Гърция заради евтините оферти. Почивките по островите - най-вече Цикладите, Корфу, Кос и Тасос варират на цени от 180 до 400 лева, според броя на нощувките. В цената е включен и транспортът.

Има и еднодневни пакети, които са предвидени преди всичко за жените, които обичат да пазаруват. Заради кризата и предстоящия сезон, много от магазините в южната ни съседка също правят огромни намаления.

Лек ръст тази година се наблюдава в записванията към Турция, като там еднодневните почивки са на цена от 100 лева, а тридневните пакети в хотели All inclusive достигат цени около 400-450 лева.

Интересът към Кипър се запазва и тази година от страна на варненци, като тридневен пакет излиза на цена от около 350 до 500 лева, според категорията на обекта.

Сериозен е спадът обаче към екзотичните туристически дестинации като Бразилия, Китай и т.н. Цената за подобно пътуване започва от 2500 лева, като в пакета не са включени самолетните такси. По-малко са и желаещите да посетят Средиземноморието.


Източник: информационна агенция "Фокус"
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук