Всички Новини Ниските цени довели хиляди румънци за Великден в България

Ниските цени довели хиляди румънци за Великден в България

Ниските цени довели хиляди румънци за Великден в БългарияХиляди румънци прекараха великденската си ваканция в България, съобщава електронното издание на вестник "Котидианул" в понеделник.

По румънското Черноморие най-пълните хотели успяха да запълнят едва половината от капацитета си. Обяснението е просто: ваканцията у нас е два пъти по-скъпа, отколкото у съседите на юг от Дунава, коментира изданието, цитирано от БТА.

Българският курорт Балчик е пълен с румънски туристи, посочва векидневникът, като цитира телевизия Антена 3. Офертите ол-инклузив са нещо обичайно за българските хотелиери. Същевременно в южната част на румънското черноморско крайбрежие ресторантите и кафенетата стоят с пуснати кепенци, пише вестникът.

"Котидианул" отбелязва още, че "в богатите и на достъпна цена менюта, приготвени от българските съседи, не липсват и румънски ястия".

Много от туристите, дошли да прекарат Великден на румънското Черноморие, платиха по 560 леи (137 евро) за три нощувки и празнична вечеря. В България хотелиерите поискаха по-малко от 200 леи (49 евро) за великденската ваканция, като в цената е включена и празнична вечеря, отбелязва вестникът.

Според вестник "Гъндул" около 100 000 румънци са прекарали великденските празници извън дома, като от вътрешните дестинации предпочитани са планинските курорти, а България води в класацията на външните дестинации.

"България и Гърция остават и през 2011г. най-важните външни дестинации и това е нормално, защото са православни страни, до които се стига лесно, а цените са достъпни", казва Траян Бадулеску, консултант в Тревъл адвайзър медия.

 

Източник: mediapool.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук