Всички Новини Най-много българи, избрали чужбина за Великден, ще се насочат към Гърция и Македония

Най-много българи, избрали чужбина за Великден, ще се насочат към Гърция и Македония

Най-много българи, избрали чужбина за Великден, ще се насочат към Гърция и МакедонияНай-големият процент пътуващи българи ще посетят близки, роднини и приятели. Това каза за Агенция "Фокус" директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

На следващо място са тези, които ще ползват средства за подслон и места за настаняване, като главно в тези дълги уикенди предпочитаните места са хотелите, които разполагат с балнео, СПА и уелнес услуги. Те са и най-рано продадени.

Търсят се и много къщи за гости, малки семейни хотели, пансиони, особено край големите градове и в Рила, Източните Родопи, Стара планина и други. Предпочитани са и основните зимни и летни курорти, в които има работещи хотели.

По морето най-много резервации има по Северното Черноморие, Златни пясъци и Албена. Там гостите не са само българи, но и много чужденци - основно румънци.

Подобно е положението по Южното Черноморие, където хотелите, които са отворени в Слънчев бряг, Поморие, по принцип имат една сравнително висока заетост, като за празниците в някои хотели тя ще достигне 80 %.

Като цяло цените за този дълъг уикенд, не са онези, характерни за тази част на годината, тоест не се считат извън сезон, а са на ниво среден сезон за лятото.

Гърция и Македония са дестинациите, към които ще се насочат най-много българи, избрали да почиват в чужбина за празниците.

Там е много сродно честването на Великден, има много добри програми, освен това хората пътуват индивидуално с личните си автомобили в тези дестинации.

Освен в България и на Балканите обаче, българите са се ориентирали и към дестинации из Европа, които не се свързват само с Великден, но и с културен туризъм като цяло. Но специално този празник привлича туристи главно в западната част на континента.

 

Източник: Фокус

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук