Всички Новини Туроператори и екскурзоводи от цялата страна посетиха Видин

Туроператори и екскурзоводи от цялата страна посетиха Видин

Туроператори и екскурзоводи от цялата страна посетиха ВидинВтора група туроператори и екскурзоводи от цялата страна посетиха Видин, съобщиха от пресцентъра на общината. Пред тях общината презентира възможностите за туризъм и богатото културно-историческо наследство на града.

Представителите на туристическия бранш заедно с екип от общинския туристически информационен център са посетили най-известните местни обекти и са се запознали в детайли с многовековната история на Видин.

На организирана от общината, хотелиери и ресторантьори вечеря, екскурзоводите и туроператорите са дегустирали традиционни местни ястия, приготвени от читалищата в региона. Ансамбъл "Дунав" са представили на гостите богатството на местния фолклор, хотелиери и ресторантьори пък са презентирали местата за настаняване и хранене във Видин.

Всички екскурзоводи и туроператори са получили туристически пакети, брошури, карти и справочници на Видин, с които да презентират региона.

"Впечатлени сме от града. Определено имате огромен туристически потенциал, към който, заедно с представителите на туристическите организации ще насочим вниманието на клиентите си към този край", казва Елена Денисиева - заместник-председател на Асоциацията на екскурзоводите от страната. "Идеята ни е да акцентираме на богатото културно-историческо наследство, опазването на традициите, дейността на читалищата, фолклора и местната кухня, както и проектите на общината в сферата на туризма.

На 19 и 20 март във Видин гостува друга група туроператори и екскурзоводи от цялата страна. В резултат на срещите вече има заявки за сключване на договори с представители на местния туристически бранш за организиране на големи групи туристи, които да посетят Видин тази година.

 

Източник: banker.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук