Всички Новини Браншът очаква силно лято

Браншът очаква силно лято

Браншът очаква силно лятоДобри резултати от записванията за туристическия сезон през 2011 г. отчитат хотелиери.

За разлика от 2010 г., когато летовниците решаваха в последния момент къде да почиват, тази година са актуални по-ранните записвания. Вече има много платени резервации, а това са сигурни посещения.

Причините са различни, но водещи са масово предлаганите през последните месеци отстъпки от 15-20% при предварителни записвания. В част от обектите по Черноморието отстъпките важат и сега, обясни председателят на браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион "Севeроизточна България" Димитър Димитров.

Преди 10 дни приключи туристическа борса, която се проведе в Берлин. Интересът към България бе много голям и резултатите вече се усещат.

В Албена, например, се очакват 30% ръст на записванията на туристи от Германия. Германците са най-пътуващите туристи и при тях престоят е по-продължителен.

Очакваме ръст от 30 на сто от туристите от Русия, посочи Димитров пред вестник "Добруджанска трибуна".

Очакванията тази година България да бъде хитова дестинация на руския пазар се базират и на факта, че отпадна монополът при превозвачите.

 

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук