Всички Новини Двоен ръст на круизни резервации

Двоен ръст на круизни резервации

Двоен ръст на круизни резервацииКруиз ваканциите набират все по-голяма популярност сред клиентите България. Определено 2011 г. ще бъде рекордна за нашия пазар, като до момента направените резервации бележат забележителния ръст от над 200 %, спрямо същия период на миналата година. Това важи за индивидуалните резервации и за групите. Предпочитана дестинация за българите остава Средиземно море. Традиционно Карибските острови изпреварват Балтийско море, като втора най-предпочитана дестинация.

Сумата, която харчат нашите сънародници за 7-дневен круиз на пълен пансион, с атракциите и забавленията на борда в Средиземно море, с включени полети отиване и връщане, всички трансфери, евентуално хотел, всички такси и медицинска застраховка, започва от около 900 - 1 000 евро на човек, настанен в двойна каюта.

Круизите са особено търсени при специални поводи, а и като подаръци за близки - юбилеи, годишнини от сватба, меден месец. Повишена популярност има сред речните круизи в Европа. Постъпват запитвания и за околосветски плавания. При тях планирането започва поне една година предварително.

Сред основните силни черти на круизите са големия избор на маршрути по целия свят и по време на всички сезони; богатия избор на хранене - специализирани ресторанти на борда, гостуващи шеф-готвачи, местна и интернационална кухня, кулинарни демонстрации и състезания. Не по-малко привлекателни са забавленията и обогатяващите програми по време на круиза - семинари, лектори на борда, дегустации и обучения, в голямата си част, които са или безплатни или на символична такса за участие в рамките на 10-30 долара на човек, ако дегустирате старо вино или уиски. Силен интерес има към тематичните круизи - музика, храна и вино, култура и изкуство, алтернативен начин на живот и др. Круиз линиите привличат водещи световни оператори на спа и фитнес центрове на корабите, на козметични салони и ред други допълнителни услуги, включително богати спортни програми - футбол, баскетбол, тенис, мини голф и т.н.

Децата също не са забравени. За всяка възрастова група има клубове за тях, като детегледачки и обучен персонал поемат грижата и освобождават време на родителите в голямата част от денонощието.

Водещи дестинации при круизите - тенденции при европейските потребители за 2011 г.:

1. Европейски реки
2. Средиземно море
3. Острови в Гърция и Турция
4. Карибски острови и Източно Мексико
5. Южна Америка
6. Панамски канал
7. Хавайски острови и Южен Пасифик
8. Китай и Япония
9. Югоизточна Азия
10. Балтика и Скандинавия


Източник: cruise.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук