Всички Новини Тракийското наследство - визитка на туризма ни

Тракийското наследство - визитка на туризма ни

Тракийското наследство - визитка на туризма ниТракийското наследство по нашите земи ще бъде визитната картичка на българския туризъм. Това стана ясно при посещение на ресорния министър Трайчо Трайков в Кърджалийско. Той посети светилището при Татул, скалния град Перперикон и средновековния манастир "Свети Йоан Продром".

"Тракийското наследство е достатъчно добра визитка за България. Това е начинът да се изчисти профилът на нашия туризъм. Когато си мислите за Египет, се сещате за Древния Египет, а когато си мислите за България , трябва да се сещате за тракийските обекти, гробници и храмове. А от това следват виното и минерална вода." Така министърът Трайков онагледи идеята.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма създава координационен съвет за развитие на българския туристически продукт. Неговата цел ще бъде да обедини всички дейности и ресурси на държавата за интегрирана политика в туризма.

В координационния съвет ще влязат четирима министри - на туризма, на културата, на регионалното развитие и на финансите. Сега имало няколко източника на средства за туризма, които обаче са в различни министерства и с тях се работело "на парче".

За да популяризира тракийското ни наследство, министър Трайков ще покани около 80 чуждестранни журналисти в България. Това вероятно ще стане през късната пролет или в началото на лятото. Те ще бъдат от традиционни за страната ни пазари - от страни като Русия и Близкия Изток, а също така и от САЩ, от държави от Средния и Далечния Изток.

 

Източник: trud.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук