Всички Новини Евакуираха 90 български туристи от египетския курорт Хургада

Евакуираха 90 български туристи от египетския курорт Хургада

Евакуираха 90 български туристи от египетския курорт ХургадаДеветдесет български туристи бяха евакуирани от египетския курорт Хургада. Чартър на авиокомпания "България Ер" кацна на летище "София" преди няколко часа. Посрещна ги нощният екип на bTV.

След тричасов полет Хургада - София и преждевременно прекъсната ваканция, настроенията на пристигащите не бяха особено ведри. Към променените планове заради събитията в Египет, прибавиха и факта, че столицата ги посреща с минус 10 градуса, а в Египет са тръгнали на далеч по-приятните плюс 26.

Туристите са изкарали различно време в Египет. Най-актуалната шега беше, че дори бизнесмените не ходели дотам за два дни, както се случило на най-ощетените. От туристическата фирма бяха категорични, че необходимостта от евакуация на 500 километра от размириците в Кайро не е била належаща. И сега там кацат самолети с чужди туристи. Имало обаче натиск от Министерството на външните работи нашите да си дойдат.

"Външно министерство през всичките тези дни ни обясняваше, че все пак има риск за здравето и безопасността на тези хора", обясни Петър Андреев.

Очаква се по-късно днес правителственият самолет Ербъс да евакуира желаещите да напуснат Кайро. Прогнозите са на борда да се качат около 70 души.
Евакуацията на българите от размирен Египет продължава и днес. Тя трябва да приключи до 15 часа местно време. Тогава започва комендантският час, който забранява движението на хора, на автомобили и на градския транспорт.

Посолството в Кайро е във връзка с тези, които са пожелали да се върнат в България. Мисията ни в Египет ще определи сборен пункт за евакуация на един от терминалите на Международното летище в Кайро. Там ще има български служители с отличителни знаци.

Източник: btv.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук