Всички Новини Маратонът в Каварна е в топ 100 на света за 2010 г.

Маратонът в Каварна е в топ 100 на света за 2010 г.

Маратон в КаварнаНационалният маратон в Каварна през 2010 година е включен в топ 100 на света, сочи статистиката на Международната федерация по лека атлетика. Това каза пред Агенция "Фокус" кметът на Община Каварна Цонко Цонев. По думите му - за първи път български маратон попада в топ 100 в света.
„За сравнение можем да кажем, че миналата година Бразилия има един маратон в топ 100 - този в Рио де Жанейро, Кения има един маратон, Турция е там - с Истанбулския маратон, Великобритания - с Лондон. Това е голямо постижение, тъй като това е едва вторият маратон, който проведохме", каза Цонко Цонев.
Критериите за попадане в топ 100 на маратоните са средните времена на състезателите и организацията.

„Надяваме се тазгодишният маратон също да попадне в топ 100" - каза Цонко Цонев. Националният маратон в Каварна ще се проведе на 7 май, събота. Наградният фонд е 70 000 лева. Очакват се участници от 15 страни, както и миналогодишните победители при мъжете и жените Обед Кипкируи от Кения и Елена Даниела Чирлан от Румъния.
Националният маратон е репетиция за Световното първенство по полумаратон, чийто домакин е Каварна през 2012 година.

Източник: Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук