Всички Новини София е най-евтината европейска столица за туристите

София е най-евтината европейска столица за туристите

„Туризм ру”: София е най-евтината европейска столица за туриститеОт Портала "Прайс ъф травъл" съставиха рейтинг на най-евтините и най-скъпите градове в Европа. За разлика от другите подобни списъци, които се съставят или на базата на цената на жилищата, или по цената на храните, авторите от "Прайс ъф травъл" са взели под внимание и критерии като цената за посещение на основните забележителности на града, цените за такси и транспорта и дори цената на алкохола и безалкохолните напитки. В "туристическата кошница"  се включват също така храната и разходите за нескъп хостел, но с добро местоположение, както и пътувания с обществения транспорт, съобщава електронното издание "Туризм ру".

В списъка с 40 европейски града най-евтина се оказа столицата на България. За изкарването на един ден в София са необходими общо 20 долара и 75 цента.
Второ място заема полският град Краков, където едно денонощие ще струва на туриста с 6 долара повече. На трето място е Букурещ (28,3 долара на ден), а на четвърто - унгарската столица Будапеща (33,1 долара).

Най-скъпите градове за пътешествениците са в Скандинавия. Така едно денонощие в Осло ще струва на туриста 102 долара, в Стокхолм - 94 долара, в Копенхаген - 84,5 долара, а Хелзинки - 81,6 долара.

Източник: Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук