Всички Новини По данни на ООН броят на туристическите пътувания по света е скочил рязко през 2010 г.

По данни на ООН броят на туристическите пътувания по света е скочил рязко през 2010 г.

По данни на ООН броят на туристическите пътувания по света е скочил рязко през 2010 г.Световният туризъм се е възстановил от световната финансова криза с неочаквани темпове, като броят на туристите е нараснал с почти 7,0 % през миналата 2010 г. спрямо 2009 г., съобщиха от Световната туристическа организация на ООН, предаде АФП.

„Туризмът още веднъж се доказа като много устойчив сектор", коментира генералният секретар на организацията Талеб Рифай при обявяването на резултатите.
„Стимулиран от подобрената икономическа ситуация в световен мащаб, международният туризъм се е възстановил по-бързо от очакваното от ефекта на световната финансова криза и рецесията от края на 2008 и 2009 г.", се посочва в изявление на организацията.

Броят на международните туристически пътувания е скочил с 6,7 % (58 млн.), спрямо 2009 г., достигайки 935 млн. посещения. Цифрата надхвърля и нивата от 2008 г.

Източник: Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук