Всички Новини Ще реставрират крепостта Баба Вида и еврейската синагога във Видин

Ще реставрират крепостта Баба Вида и еврейската синагога във Видин

Крепостта Баба ВидаЩе продължим да подобряваме връзките си с местната власт на германската област Ортенау и Норвегия през тази година. Това каза за радио „Фокус"-Видин Пламен Стефанов, областен управител на Видин.

Той посочи, че ще се реализира реставрирането на крепостта Баба Вида и еврейската синагога. Предвижда се около двата културни обекти да се постави художествено осветление. „Имаме проблем със собствеността на синагогата, която е на юридическо лице. Другата седмица ще се водят разговори с Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). За да се подобри нейният вид, собствеността трябва да стане държавна или общинска", обясни Пламен Стефанов.

Той уточни, че продължава да се работи по подобряването на инфраструктурата и привличане на инвеститори за газификация на града.  На 25 януари във Видин ще гостува норвежкият посланик, за да се водят разговори по отношение на проектите за културните паметници. От 18 до 20 април във Видин ще гостува делегация от Ортенау, в която ще има представители на бизнеса.

Източник: Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук