Всички Новини Рим въвежда нова туристическа такса

Рим въвежда нова туристическа такса

Рим въвежда нова туристическа таксаРазходка по площада Св. Петър или зърване на Колизеума от вчера струват повече след като италианските власти въведоха нова такса за посетителите в Рим, която трябва да защити многобройните паметници в града, съобщи Дейли мейл.

Таксата ще се начислява върху разходите по настаняване. Туристите ще плащат допълнително 2 евро на човек за нощувка, ако са настанени в хотел с по-малко от три звезди, и 3 евро, ако са избрали четири- или петзвезден хотел.
Дори и местата за къмпинг попадат под обсега на новите такси. Къмпингуващите трябва да заплатят допълнително евро на човек за нощувка.
Младежките хостели са освободени от таксата, както и посетителите под 10-годишна възраст.

Местните власти се надяват по този начин да привлекат около 80 млн. евро годишно, които ще бъдат използвани за поддръжката и рекламирането на града, посещаван всяка година от приблизително 30 млн. души.
Таксата трябва да се плати при напускането на хотела и в кеш, което значи, че туристите, свикнали с разплащания с кредитни карти, ще трябва да бъдат подготвени за този допълнителен разход.

Някои туроператори вече предсказват проблеми, тъй като цените, които и без това са достатъчно високи, след като бъдат увеличени ще пренасочат много туристи към конкурентни места като Испания и Гърция, където почивката ще излезе по-евтино.

От началото на годината влязоха в сила и новите цени за вход в музеите в Рим. Чужденците ще трябва да плащат вход с 1 евро повече от преди.

 

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук