Всички Новини Боровец запазва миналогодишните цени на лифт картите

Боровец запазва миналогодишните цени на лифт картите

Боровец запазва миналогодишните цени на лифт картитеЦените на лифт картите в курорта Боровец остават на нивата от миналия сезон, съобщиха от концесионера на пистите Бороспорт. Еднодневната карта за всички лифтове от понеделник до петък e 55 лв., a в събота и неделя - 35 лв.
Остава специалната цена от 25 лв. за четириседалковия лифт Ястребец Експрес от понеделник до петък, насочена специално кьм привържениците на ски-зона Ястребец, обясни Нели Сандалска, председател на Съвета на директорите на Бороспорт АД.
Сезонната карта за туристи е 900 лв. - намалена драстично с 40 процента спрямо миналия сезон, а сезонната за деца и ученици е 650 лв.

Цените на всички видове екипировка за ски и сноуборд в гардеробите на Бороспорт сьщо са намалени.
Този сезон Бороспорт предлага много атрактивни пакети за ски/сноуборд уроци и екипировка: Уикенд ски пакет (2 дни, вкл. наем на ски екип, обучение по ски 2 дни/4 часа и лифт карта) струва 180 лв. за възрастен и 120 лв. за дете.
Пакет ски училище 4 часа сьс ски екип за един ден е 71 лв. за възрастен и 50 лв. за дете. Същият пакет за 3 дни е 170 лв. за възрастен и 119 лв. за дете. Индивидуалните уроци за ски и сноуборд сьщо са с големи намаления спрямо миналия сезон.

Боровец планира да открие сезон 2010/2011 със зимен празник на 18 декември. Най-голямата изненада за любителите на зимните спортове ще e намалението на цените на лифт картите с 50 процента и за двата дни нa този уикенд.

Акцентът на инвестициите за Боровец тази година бе осигуряването на изкуствено заснежаване на ски зони "Ястребец" и "Ситняково". Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг, а водоем с вместимост около 30 хил. куб. м подава вода директно към оръдията по трасетата на ски пистите. Това позволява идеално заснежаване и обработване на над 200 дка писти в тези дялове, каза Нели Сандалска.

Благодарение на наличното водоподаване се очаква да бъде осигурена стабилна снежна покривка и по пистите пред хотел "Рила".
Ски зона „Макурджик" разполага с нова система за снегозадържане. С помощта на новите съоръжения ще бъде възможно да се избегне оголването на определени участъци, което в миналото се причиняваше от силния вятър в тази висока зона.

И тази година хотел "Рила", Боровец, предлага пакети с включена лифт карта, като отстъпките в пакетите за коледните и новогодишните празници са между 30% и 45% в зависимост от броя на нощувките в пакета.

 

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук