Всички Новини Черноморския туризъм с най-много награди в годишната класация на БХРА

Черноморския туризъм с най-много награди в годишната класация на БХРА

Черноморския туризъм с най-много награди в годишната класация на БХРАБългарската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите годишни награди. "Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм", каза по време на церемонията председателят на асоциацията Благой Рагин.

За градски бизнес и СПА хотел на 2010 г. бе отличен Гранд хотел и СПА "Приморец" - Бургас. Грандхотел Варна ризорт & СПА стана ваканционен комплекс на 2010 г. Ваканционен морски тризвезден хотел на 2010 г. стана хотел "Тракия Гарден" - кк "Слънчев бряг", а като бутиков хотел за 2010 г. хотел "Вентура" във Варна. Пак във Варна дойде и наградата за Мотел на 2010 г. В тази категория бе отличен мотел "Ханът".
Отличието за ваканционно селище на 2010 г. бе прписъдено на хотелски комплекс "Санта Марина" - Созопол.

Хотелски мениджър на 2010 г. стана Иван Портних, генерален мениджър на Гранд хотел Варна ризорт&СПА, а като най-успешно развиваща се българска хотелска марка за 2010 г. бе посочена веригата "GRIFID Hotels".

В категорията А-ла-карт ресторант на 2010 г. награда бе присъдена на ресторант "Медитеранео" хотелски комплекс "Иберостар Обзор бийч - Изгрев" - кк "Златни пясъци".
Бизнес ресторант на 2010 г. стана ресторант "Ноти" във Варна.

За принос в развитието на детския и юношеския туризъм в България беше огличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм "Мистрал 2" - Свети Влас, а за За цялостен принос в мениджмънта на туризма награда получи Тодор Панайотов, изпълнителен директор на "Сънсет Ризорт Мениджмънт" ЕООД в Поморие.

Наградата на БХРА за културна атракция през 2010 г. беше присъдена на аудиовизуалния спектакъл "Легенди от Аладжа манастир". Той е съвместна продукция на регионалния исторически музей - Варна и Продуцентска къща ЦСМ ООД - София и е посветен на 150 - годишнината от рождението на братята Карел и Хермин Шкорпил. Спектакълът е изграден по мотиви от легендите за средновековния скален манастир край Варна и включва елементи, представящи богатото културно наследство на племената и народите, населявали варненския регион от най - дълбока древност.
Смелото творческо решение - да се превърне самият скален масив, в който са издълбани помещенията на манастира в огромен екран, върху който се проектират филмови импресии и светлинни етюди, обогатени с оригинална музика и звукови ефекти, няма аналог в цяла Югоизточна Европа.

Една от най- престижните награди на асоциацията - за принос в изграждане туристическия имидж на България за 2010 г. бе присъдена на Фондация "Созопол". Сред разработените и изпълнени проекти от нея са "Създаване и популяризиране на културния туристически продукт в гр. Созопол, чрез реставрация на южната крепостна стена и кула и строителството на обществено туристическа инфраструктура за хора с увреждания"; "Реставрации и адаптация на възрожденска къща"; "Архитектурно - исторически комплекс "Стената".

Като най-ползотворно в сферата на туризма тази година бе определено сътрудничеството с община Бургас.

 

Източник: dnevnik.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук