Всички Новини Бургас е отличен с награда за най-бързо развиващ се туристически град

Бургас е отличен с награда за най-бързо развиващ се туристически град

Бургас е отличен с награда за най-бързо развиващ се туристически градБургас е отличен с награда за най-бързо развиващ се туристически град и за принос към Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Това съобщи на пресконференция зам.-кметът Красимир Стойчев, предаде репортер на радио "Фокус"-Бургас. Наградата е връчена от БХРА. Една от водещите причини са множеството фестивали, организирани в града, които са привлекли хиляди туристи.

Това е четвърта награда, която общината получава в рамките на месец, припомни Стойчев - най-добър град за живеене, второ място за осигуряване на добра бизнес среда, тази е третата, а четвърта е отличието, което получи бургаски хотел за най-добър спа-хотел.
Стойчев посочи, че тази година общината отчита ръст на туристите с около 10 %, като най-много са били посетителите от Израел, следвани от Русия. За първите девет месеца на годината събраната туристическа такса е в размер на 390 000 лева, което е със 72 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година. Условията за туризъм в общината стават все по-добри, посочи Стойчев. В началото на мандата на настоящата администрация са били регистрирани 14 хотела, а сега работещите хотели са 39.

Във връзка с получената награда, зам.-кметът Красимир Стойчев каза, че от световна известна хотелска верига са проявили интерес да строят хотел в Бургас. Идеята е този голям и реномиран хотел да бъде в зоната на "Супер Бургас", където ще бъде отворен градът към морето. Ако тази хотелска верига стъпи в Бургас, реномето на града ще се вдигне, а и тя със сигурност ще привлече и други инвеститори, съобщиха от общината, но допълниха, че в момента се водят преговори и няма окончателна новина.

Източник: Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук