Всички Новини Екскурзоводите искат туристическа полиция

Екскурзоводите искат туристическа полиция

Екскурзоводите искат туристическа полицияДа се създаде туристическа полиция, апелираха представители на екскурзоводите в България, съобщи Дарик радио. Причина за искането е нелоялната конкуренция от страна на "фалшиви" екскурзоводи.

Туризмът е едни от най-печелившите сектори на българската икономика, но правата на екскурзоводите не са ясно посочени. Във връзка с новия Закон за туризма, който предстои да бъде гласуван, Асоциацията на екскурзоводите в България иска в него да залегнат нови текстове, които да подпомогнат развитието на професията. Според Дафина Бошнакова, член на управителния съвет на асоциацията, основните искания са свързани с въвеждане на определени критерии за работа на екскурзоводите. Те предлагат екскурзоводи, придобили квалификацията си в друга страна, да полагат изпит и в България.

Според Бошнакова функциите на туристическа полиция да се изпълняват от общинската полиция, Икономическа полиция или групи, сформирани от представители на различни институции.

Източник: horemag.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук