Всички Новини Ставката за туризъм става 9 %

Ставката за туризъм става 9 %

Ставката за туризъм става 9 %Ставката за туризма за 2011 година ще стане 9 %, приеха депутатите. С промените в закона за ДДС се упоменава, че данъчната ставка за настаняване от хотелиер, трябва да е в размер 9 на сто. Това обаче ще влезе в сила от 1 април 2011 година, а не от януари.

Лидерът на СДС Мартин Димитров бе категоричен, че подобно увеличение на ДДС върху туризма не е разумно на този етап. "Данъците не трябва да бъдат увеличавани особено през 2011 година", допълни той и заяви, че въвеждането на ставката трябва да се отложи за 2012.

В предишните разпоредби на закона се посочва, че за доставките на концесия за строителство, за услуга или за добив по договори, сключени преди 1 януари 2011 г., се прилага данъчният режим към осъществяването на данъчното събитие. Законопроектът е аргументиран от направените изменения, касаещи правилата за облагане на доставките на газ и електроенергия. С тях се предвижда специалният режим да се прилага също така и за доставката на газ, транспортиран чрез газопроводи, които не са част от системата за пренос.

Друга промяна в законопроекта е правното основание за освобождаване на някои сделки от ДДС, ползвано от международните организации и общностите и от някои агенции и други органи на общността.

Източник: 24chasa

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук