Всички Новини Лекции на тема "какво е археология" ще се проведат в Националния исторически музей

Лекции на тема "какво е археология" ще се проведат в Националния исторически музей

Лекции на тема "какво е археология" ще се проведат в Националния исторически музей Националният исторически музей организира лекции на тема - какво е археология по повод 1 ноември 2010 г. Деня на народните будители. Те ще се проведат от 11.00 часа, в пленарната зала на Националния исторически музей, където ще бъдат разкрити някои от „Тайните на археологията". Това е темата на специалната лектория, която ще бъде изнесена от известни археолози на НИМ. Те ще разкажат що за наука е археологията, как са живели нашите предци, в какво са вярвали, за какво са воювали; ще ни запознаят с последните си открития - за резиденцията на тракийските владетели на връх Кози грамади в Средна гора, за античния Пистирос - уникалното търговско селище край река Марица, за уникалното тракийско светилище Белинташ край асеновградското село Врата, което е паметник от национално значение, за крепостта Родостица до Ивайловград и за други сензационни археологически разкопки.
В празничния ден музеят предлага на преференциални цени свои книги, каталози, албуми и др. Ще бъдат показани и документални филми, свързани с последните археологически разкопки на НИМ.

Източник: Фокус
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук