Всички Новини Младежи от цяла България провеждат "етнощафета" в Етъра

Младежи от цяла България провеждат "етнощафета" в Етъра

Младежи от цяла България провеждат "етнощафета" в ЕтъраМлади хора с интерес към художествените занаяти от цялата страна ще участват в майсторска работилница "Етнощафета - научи, съхрани и предай". Тя ще се проведе на 16 и 17-ти октомври в Архитектурно- етнографски комплекс "Етъра".
Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейския съюз и програмата "Младежта в действие" и се организира от Сдружение "Подкрепа за дебют".

Работилницата включва обучение чрез практика и лекции от майстори занаятчии в София, посещение на "Етъра", както и самостоятелна работа на младежите и консултации със специалисти. Занаятите, които ще наблюдават участниците в проекта са плетиво, везбарство, тъкачество, керамика, изработване на национални кукли, накити, обработка на кожа, художествена обработка на дърво и други.

В края на мероприятието ще се организира изложба-базар на готовите изделия и ще се възпроизведе традиционна "седянка" пред публика от професионалисти от задругата на майсторите и медиите.
Ще бъде проведена и пресконференция на темa "Художествените занаяти - поле за изява и реализация на млади таланти".

Източник: dariknews.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук