Всички Новини Спадът на туризма в Гърция гони 10 %

Спадът на туризма в Гърция гони 10 %

Спадът на туризма в Гърция гони 10 %"Приходите от туризъм в Гърция ще намалеят през тази година със 7-8 %. През тази година туризмът в страната, чиито дял е около 1/5 от БВП, изпитва едни от най-трудните си времена. В крайна сметка тази година е по-добре от очакваното. Поне успяхме да избегнем пълна катастрофа. Секторът е изгубил 20 на сто от приходите си за последните две години", съобщи заместник-председателят на асоциацията на туристическите предприятия в страната Андреас Андреадис.

Въпреки че в световен мащаб туристическият бизнес започва да се възстановява от кризата, ситуацията в Гърция се влоши още в началото на годината. След серия от стачки на различни съсловия, включително и сблъсъци с полицията в Атина, довели до сериозни инциденти, гръцките хотелиери и туроператори започнаха да отчитат намаляващ интерес към страната и отказ на вече направени резервации.

Според последните данни обаче в последните месеци на лятото има известно раздвижване на пътуванията. Според информация на асоциацията, през август и септември е регистрирано увеличение от 2.3 % на годишна база. "То се компенсира от намалението на цените с 10-20 %, което беше направено, за да се привлекат посетители", казва Андреадис.

Според прогнозата на хотелиерите и туроператорите в страната през следващата година трябва да започне възстановяването на сектора от кризата.

агенция Ройтерс

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук