Всички Новини Фото-изложба 'България-Тайван: Пътуване с птиците'

Фото-изложба 'България-Тайван: Пътуване с птиците'

Фото-изложба 'България-Тайван: Пътуване с птиците'Фотоизложба  "България-Тайван: Пътуване с птиците" е открита в Природонаучния музей в София. До края на октомври изложбата е отворена за посетители и гости на музея. Изложбата представя очарованието и разнообразието на птиците на Тайван и България. Посетителите имат възможността да се потопят в чудния свят от багри, звуци и форми, разкриващ живота на птиците в две географски толкова далечни страни.

Автор на фотографиите от Тайван е г-н К. К. Куо - бизнесмен, природолюбител и фотограф. Колекцията му пристига у нас благодарение на Нейно Превъзходителство Елизабет Чу от Представителството на Тайпе в Атина.
Българското участие в изложбата е резултат от тематичния фото-конкурс на Българското дружество за защита на птиците. По време на официалното откриване г-жа Елизабет Чу връчи и наградите на отличените творби.

- Първа награда - Ивайло Зафиров за снимката 'Криле', участие в Bird Fair в Тайван;
- Втора награда - Христо Пешев - за снимката 'Пеликани', фото-екскурзия в Източните Родопи;
- Трета награда - Борислав Борисов - за снимката 'Черно и бяло', издаване на календар за 2011 г. с негови снимки.

По време на изложбата посетителите ще имат възможност чрез гласуване да изберат една от фотографиите, чийто автор ще получи наградата на публиката - фотокамера Olympus.

Източник: nmnhs.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук