Всички Новини Безплатна разходка организират в Стария Пловдив

Безплатна разходка организират в Стария Пловдив

Стария ПловдивЕжеседмичен безплатен пешеходен тур на Пловдив организира Дирекция „Туризъм" към общината. Това съобщи зам.-кметът Петя Гогова.
Обиколката започва от туристическия информационен център на площад „Централен", преминава през Цар-Симеоновата градина и Главната, от площада на Джумаята и Римския стадион се изкачва към Стария град и завършва на Небет тепе.
Продължителността на разходката е около 1.30 - 2 часа. Гидовете, които ще разхождат туристите, са професионалисти и ще водят беседите на български и английски език. Турът ще се провежда всяка сряда от посочения час до Нова година, когато приключва финансирането му. Догодина средства в инициативата ще бъдат заложени, след като анализираме резултатите от 2010 г., уточни Гогова.
Следващата стъпка след пешеходния тур ще бъде пакетен маршрутен билет за музеите, заяви шефът на Дирекция „Туризъм" Цветанка Брънгова. На туристите ще бъдат предоставени 48 часа, в които по избор да посетят 5 от 18 музеи и галерии в Пловдив.
Турът е в подкрепа на 30-годишнината от честването на Международния ден на туризма, чието мото е „Ролята на културното наследство в новата европейска туристическа политика".

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук