БЪЛГАРИЯ На Планина Маршрути Стара Планина Маршрут - хижа Рай - връх Ботев

Маршрут - хижа Рай - връх Ботев

Стара планина - маршрути хижа Рай - връх Ботев

Хижа Рай е разположена на поляна на границата на вековна букова гора от една страна и под 150 метрови скали и най-високия водопад в България (Райско пръскало) от друга. Маршрутът към връх Ботев не отстъпва по красота от този откъм хижа Плевен.

Галерия със снимки от връх Ботев:
mt_gallery:Връх Ботев
Пътеката започва от хижата (от задната й страна) и се изкачва към водопада и започва да минава през тревните склонове под скалите. Малко по-малко започвате да се изкачвате и за след това ще осъзнаете, че се катерите именно помежду огромните скали. На места има доста стръмни участъци и урви но поставеният метален парапет помага те да се преодолеят (внимавайте защото на места парапета липсва). Неусетно ще се изкачите над масива. От това място гледката към цяла южна България е невероятна. След красивата гледка започва и трудната част от маршрута. Безкрайно катерене по тревист хълм със странен наклон. В улея в дясно от вас до късно лято се задържа снежна преспа (внимание, не слизайте по улея към преспата, мястото е опасно!). Малко по-малко ще се озовете измежду постройки с различна височина. Вече покорихте връх Ботев! На върха в сградата на метеорологичната станция има и чайна където можете да се подкрепите. В същата чайна е и печата за стоте национални обекта.

Вижте предложения за настаняване в Стара планина
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук