БЪЛГАРИЯ На Планина Маршрути Стара Планина Маршрут - хижа Плевен - връх Ботев

Маршрут - хижа Плевен - връх Ботев

Стара Планина, маршрут - хижа Плевен - връх Ботев

До хижа Плевен можете да стигнете като първо отидете до водохващането на река Лява Видима, намира се на 4 км от ВЕЦ "Видима" по асфалтен път. След това до хижата се стига по две пътеки - лятна и зимна, като зимната е по-неравна, но се движи през букова гора, която е по-прохладна. От хижа Плевен пътеката е добре различима и е трудно да се изгубите. Първо се минава по ски пистата, след това постепенно се излиза от гората и се достига разклона със зимната пътека, която продължава нагоре към билото. От това място пътеката започва да минава през стръмни тревни склонове и се движи точно над крайните улеи на Северния Джандем.
Докато вървите по пътеката под краката Ви, ще виждате стръмни урви, а срещу вас се открива невероятно красивата гледка на 100-метров водопад и огромни скали. След това пътеката започва да се катери и започва едно дълго и мъчително изкачване към връх Ботев. Самият връх е ясно различим в ясно време - виждат се телевизионни кули и други постройки. Внимавайте за силния вятър по време на изкачването. На това място той почти никога не спира. Малко преди началото на стръмното изкачване, на голяма равна поляна има заслон, където можете да се подслоните при нужда.

Галерия със снимки от връх Ботев:
mt_gallery:Връх Ботев
Вижте предложения за настаняване в Стара планина
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук