БЪЛГАРИЯ На Планина Маршрути Родопи Маршрут: Пампорово - село Стойките

Маршрут: Пампорово - село Стойките

От курорта Пампорово до село Стойките може да се стигне по различни маршрути. Те са много приятни и се характеризират с това, че в по-голямата си част се състоят в спускане.

mt_gallery:Пампорово
Възможни са три маршрута:
- хижа Студенец - село Стойките маркиран
- Пампорово - село Стойките по шосето за Девин и село Широка лъка
- Пампорово - връх Мечи Чал - село Стойките.

От хижа Студенец до село Стойките се стига за около 2 часа. Използва се чакълестият път над хижата, който тръгва от пистата "Голямата стена" и през зимата се използва за ски бягане. Минава под лифта Студенец – Снежанка, под Помагалския ски-влек и се продължава към тройния лифт Ардашлъ – Снежанка. Този път е маркиран с червена маркировка. 20 минути след като се мине под лифта се достига пътека, която идва от хижа Смолянски езера и е с жълта маркировка. Завива се надясно по нея и за около 20-30 минути се слиза в село Стойките.

Другият маршрут е автомобилното шосе за Девин. Тръгва се от кръстовището под хотел Орфей. От тук до село Стойките е около 8км., които се изминават за около 1 час и 30 минути. Могат да се ползват и няколкото пътеки около пътя. Минава се през вилно селище Малина и се продължава надолу по пътя. Следва се пътя. Минава се покрай няколко нови строежа и се излиза в долния край на село Стойките в посока село Широка лъка.

Третият маршрут е най-дългият, през връх Мечи чал над Чепеларе. Този маршрут разкрива красотата на преходния туризъм. Пътя е маркиран и е с изходна точка хотел Пампорово. Започва малко след новата църква в Пампорово "Успение на Пресвета Богородица" и е с червена маркировка. Минава се под западната част на връх Мечи Чал и след около 3км. се достига до черния път Чепеларе – Стойките. От Пампорово до тук се стига за около 2 часа и половина. На това място пътят от Чепеларе преваля билото и започва спускане към село Стойките. По този път с жълта маркировка, за около един час се стига до селото.
Село Стойките

Вижте предложения за настаняване в Родопи

Видео от Пампорово:
{youtube}pmom87uiyb0&eurl=http://t2.turistbg.com/index{/youtube}

{youtube}WTxhjAmFylo&eurl=http://t2.turistbg.com/index{/youtube}


Допълнителна информация:
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук