Русалка

Красивият морски курорт Русалка е разположен в Североизточна България в красивия и уникален природен резерват "Птичи залив". Намира се на 14 км източно от град Каварна, на 59 км североизточно от Варна, на 30 км от Балчик, на 529 км североизточно от София и на 1 км от селцето Свети Никола. Клубният курорт съчетава морски и планински въздух и е подходящ за почивка и ваканция далеч от големите градове. Чистият въздух, хубавият плаж, минералният извор, закътаните заливчета, красивите скали, лечебната кал и уютните ваканционни къщички и хотели привличат многобройни туристи всяка година.

Средната лятна температура на въздуха в Русалка е 22°C , а на водата около 23°C. Плажната ивица е покрита със златист пясък, а водата в закътаните заливчета кристално чиста. В близост до Русалка се намират курортите: Албена, Слънчев ден, Свети Константин и Елена. В непосредствена близост до Русалка се намират популярните природни и исторически резервати "Яйлата" и "Нос Калиакра", както и село Камен бряг, където могат да се видят интересни скални формации и великолепни скалисти заливи с множество пещери и рифове.

mt_gallery: На море в Русалка

От Русалка има редовни автобусни линии до съседните курорти и градове. В курорта ще намерите множество ресторанти, заведения за бързо хранене, пицарии, кафенета, барове, дискотеки, бистра, снек барове и магазини. В заведенията за хранене се предлагат, както специалитети от българската народна кухня, така и специалитети от световната кухня.

В Русалка може да намерите различни развлечения - от водни до екзотични и нестандартни. В курорта има алеи за велосипеди, тенискортове, фитнес зали, игрища за мини голф и волейбол, яхт клуб с ветроходни яхти и каяци под наем, център за подводен спорт, водни пързалки. Може да се отдадете също на различни спортни забавления като: водните ски, сърф, скутери, джетове, риболов, разходка с лодка или яхта, стрелба с лък, конна езда, подводно спускане до потънали кораби и подводни пещери, и много други.

Русалка е мястото което предлага незабравима семейна и индивидуална почивка. В курорта всеки може да намери нещо за себе си, като едновременно с това може да съчетава почивка и забавление.

Виж още: Хотели в България

Видео от Русалка:


Допълнителна информация:

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук